keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Kuulumisia pitkästä aikaa!

Juhuu, täällä taas! Kolme kuukautta meni että humahti, aivan uskomatonta miten nopeasti se menikään. Nyt ollaan taas ihanasti omassa kodissa, ja aikaerosta aletaan pikkuhiljaa toipumaan. Reissu oli kaikin puolin onnistunut, ja uusia kokemuksia saatiin roppakaupalla.

Blogia en päivittänyt kertaakaan matkan aikana, ja syynä se, että unohdin blogin salasanan ja lapun kotiin missä se oli. :D Joten siksi hiljaiselo.

Mites ne raha-asiat sitten? Noh.. loma on loma. Mieli tekisi kertoa väritetty ja kaunisteltu tarina minun itsekurista ja kohtuullisesta rahankäytöstä, mutta koska minä olen minä, niin totuus on toisenlainen. Totuus lyhyesti: matkaa varten hommattu luottokortti on tapissa. Jep jep. Tai no, en tiedä lohduttaako se yhtään, mutta tarka summa on 481€. Ei se mikään ihan järjetön summa ole, mutta on siinäkin silti maksettavaa. Kuolletan kortin kuitenkin heti, koska en tule tarvitsemaan sitä enää.
Opintolainaa ja Klarnan osaria olen lyhentänyt normaalisti. Tällä viikolla ajattelin selvittää miten voin nostaa tuota opintolainan takaisinmaksuerää, niin saan sen nopeammin pois.

Nordnetissä salkun arvo on noussut pikkuhiljaa, ja tällä hetkellä sen kokonaisarvo on 215€, josta tuottoa on 20€. Minun tämän kesän missio (hurjaa, ollaan jo pian kesässä!) on selvittää osakemarkkinoita, tehdä oma sotasuunitelma ja aloittaa säästäminen osakeostoja varten. Tällä hetkellä salkkuni koostuu siis pelkästä Nordnetin Superrahastosta, ja täytyy sanoa, että se on äärimmäisen helppo tapa olla mukana sijoitusmaailmassa! Jopa laiskistuttavan helppo..

Kuinka moni muuten maksaa lapsilleen viikkorahaa? Luin reissussa Dave Ramseyn kirjan Smart money smart kids, ja innostuin totaalisesti. Olen itse saanut en-minkäälaisen rahakasvatuksen kotoa, ja haluan kyllä opettaa lapsille järkevää rahankäyttöä (okei, opettelen vielä itsekin.. Luottokortin käyttäminen tappiin ei kuulu kauheen järkevään rahankäyttöön..) ja siinä kirjassa oli todella hyvä metodi ja hyviä pointteja. Palaan tähän vielä myöhemmin lisää. :)

Onko teillä antaa kirjavinkkejä koskien sijoittamista tai rahankäyttöä yleensä? Otan ilolla kaikki vastaan!

4 kommenttia:

 1. Hienoa että reissu oli onnistunut! Ja kiva kun blogikin palasi taas eloon :) Innolla odottelen uusia postauksia!

  VastaaPoista
 2. 3 kk reissussa. Wouh! Oliko kivaa tulla takaisin? Lukaisin blogisi. Kiva. Sinulla on selkeä tarve tavoitteelle. Sinulla on jo selkä tavoite. Ja olet onnistunut menemään tavoitteen suuntaan. Suunta on tärkein. (Mutta pistä mielummin sijoitukset vaikka osakkeisiin, nuo rahastot ovat niin vaikeasti ymmärrettäviä, minä en tajua niiden ansaintapolitiikkaa). Terhi Majasalmen 'Totuus taloudestasi' on hyvä kirja. Oletko lukenut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa tulla takaisin! Mikään ei voita omaa kotia. Tutustun osakkeisiin pikkuhiljaa, ja aion kyllä siirtyä niihin kunhan sopia määrä rahaa on kasassa. :) Kiitos kirjavinkistä! En ole lukenut, laitan lukulistalle.

   Poista