lauantai 27. toukokuuta 2017

Jättirahapula

Apua. Mun tilanne on ihan sekaisin. Niin paljon että ahdistaa edes ajatella koko asiaa. Minähän olen tällä hetkellä työtön työnhakija, eli saan työttömyysrahaa. Mokasin yhden työhaun siten, että sekoitin päivämäärät enkä ehtinyt hakea minulle ehdotettua työpaikkaa ajoissa. Tämä meni selvitykseen (mikä saattaa kestää jopa 30 päivää!), ja vielä odottelen sitä päätöstä. Vaihtoehdot siis on virkailijasta riippen a) asia lasketaan inhimilliseksi virheeksi ja työttömyysraha jatkuu ihan normaalisti ja saan täyden rahan, b) saan karenssia ja saan huomattavasti pienemmän summan ensi kuussa. Tällä hetkellä tilanteeni on se, että saan normaalin melkein 700€:n sijaan 192€. Se on se raha tämän kuun alusta 8.5 asti, jolloin siis lähetin selvityspyynnön.

Ahdistaa. Stressaa. En haluaisi olla siinä tilanteessa, että muuta valinnanvaraa ei ole kuin toimeentulotuen hakeminen. Mutta kun ei tuo summa riitä mitenkään! Normaalisti siitä lähtee kaksisataa jo pelkkään vuokraan, mutta nyt se ei kata edes sitä.

Mun tulot jakautuu pitkin kuukautta siten, että saan neljänä eri päivänä yhteensä noin 1850-2000€/kk. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että mun pitää aika tarkkaan miettiä että mistä maksan minkäkin laskun ja mistä jätän vuokraan yms. Nyt tää tilanne on saanut koko hommaan ihan pipariksi, ja tiedän esimerkiksi jo sen etten pysty mitenkään maksamaan vuokraa ajoissa.

Näitä tilanteita on ollut ennenkin, mutta edellisestä on jo vuosia aikaa. Silloin kun en jaksanut välittää raha-asioistani enkä yhtään katsonut mihin se meni. Mutta nyt tuntuu jotenkin todella turhauttavalta, kun pienestä virheestä sakotetaan näin. Saisinpa töitä kesäksi, niin se jo helpottaisi paljon.

Nyt teen itselleni lohtupastaa ja uppoudun johonkin hömppäelokuvaan ja oitan unohtaa hetkeksi tämän monta viikkoa jatkuneen epätoivon ja stressin.

1 kommentti:

  1. Kannattaa tutustua mielipidepaneeleihin, ei niillä rikastu mutta kaikki on kotiinpäin :-)

    VastaaPoista